VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

De Ziua Mondială a Refugiaților, premierul Recean a fost la un centru cu copii de refugiați din Ștefan Vodă, acolo unde a vorbit despre solidaritate și ospitalitate

De la începutul agresiunii Federației Ruse în Ucraina, în Republica Moldova au intrat peste 1 milion de refugiați ucraineni. În prezent, în țara noastră sunt circa 120 de mii de refugiați ucraineni, dintre care peste 51 de mii de copii. Prim-ministrul Dorin Recean a marcat Ziua mondială a refugiaților alături de mai mulți copii ucraineni, care se află, în prezent, în raionul Ștefan Vodă.

Șeful executivului a menționat că această zi este o ocazie în plus pentru a ne aminti despre solidaritatea, empatia și ospitalitatea de care dau dovadă cetățenii Republicii Moldova. 

Totodată, premierul a transmis un mesaj de recunoștință pentru locuitorii raionului Ștefan Vodă, care printre primii au ajutat refugiații din Ucraina. 

„Moldova vrea pace. Guvernul muncește pentru ca fiecare cetățean să simtă libertate și siguranță acasă, în marea familie europeană”, a transmis prim-ministrul Dorin Recean.  

În raionul Ștefan Vodă, copiii refugiați desfășoară, zilnic, mai multe activități organizate de Asociația pentru Abilitarea Copilului și Familiei „AVE Copiii”, în cadrul ludotecii – o bibliotecă de jocuri și un spațiu pentru comunicare și interacțiune între generații și culturi. 

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.