VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

De la începutul războiului, forțele ruse au distrus peste 210 mii de clădiri din Ucraina

Cel puțin 210.000 de clădiri din Ucraina au fost distruse de la începutul invaziei pe scară largă a Rusiei. O examinare a datelor din satelit arată că distrugerile includ 106 spitale, 109 biserici, temple, moschei și mănăstiri și 708 școli, colegii și universități, arată o analiză a publicației „The New York Times, citată de The Kyiv Independent.

 „Dimensiunea este greu de înțeles”, scrie NYT în raportul său interactiv. „În Ucraina au fost distruse mai multe clădiri decât dacă fiecare clădire din Manhattan ar fi fost distrusă de patru ori.”

Autorii notează că cifrele sunt „conservatoare” și nu includ Crimeea și părți din vestul Ucrainei.

În ultimele luni, Rusia a intensificat din nou atacurile asupra infrastructurii energetice a Ucrainei, cel mai recent printr-un atac cu rachete în masă la 1 iunie.

Ministrul ucrainean al Energiei, Herman Halushchenko, a declarat că infrastructura energetică din regiunile Zaporojie, Dnipropetrovsk, Donețk, Kirovograd și Ivano-Frankovsk a fost atacată de forțele rusești.

DTEK, cea mai mare companie energetică privată din Ucraina, a declarat că două dintre centralele sale termice au fost vizate de atac, ceea ce a dus la „daune grave” la echipamente.

Două centrale hidroelectrice și infrastructura din apropiere au fost, de asemenea, lovite, provocând „daune critice”, a declarat operatorul de stat de energie hidroelectrică.

Chiar înainte de ultimul atac, Ucraina a implementat pene de curent. Limitările au fost introduse pe 15 mai în întreaga țară, deoarece consumul de energie a crescut după o scădere a temperaturii, potrivit operatorului energetic de stat ucrainean Ukrenergo.

„Capacitatea centralelor electrice ucrainene nu este suficientă din cauza consecințelor celor cinci atacuri cu rachete și drone efectuate de Rusia asupra sistemului energetic ucrainean începând cu 22 martie”, se arată în declarația Ukrenergo.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.