VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Biden se va întâlni cu Zelenski în Franța și la G7 în Italia. Anunțul Casei Albe

Preşedintele SUA Joe Biden se va întâlni cu omologul său ucrainean, Volodimir Zelenski, în cadrul ceremoniei dedicate celei de-a 80-a aniversări a Debarcării în Normandia. Cei doi lideri se vor întâlni apoi la summitul G7 din Italia, a anunțat Casa Albă la scurt timp după plecarea preşedintelui american în Franţa, relatează Agerpres. 

„În cursul deplasării sale în Normandia, el va avea ocazia să discute cu preşedintele Zelenski despre situația actuală din Ucraina şi despre cum putem continua să aprofundăm sprijinul pentru Ucraina”, a declarat un purtător de cuvânt al Consiliului pentru Securitate Națională, Jake Sullivan, la bordul Air Force One.

Volodimir Zelenski va fi primit vineri la Palatul Elysée de preşedintele francez Emmanuel Macron, a doua zi după festivitățile celei de-a 80-a aniversări a Debarcării în Normandia, pentru a discuta despre „nevoile Ucrainei” în fața Rusiei, a anunțat preşedinția franceză. Rusia, care revendică progrese constante în ultimele săptămâni în estul şi nord-estul Ucrainei, a anunțat că nu exclude ca forțele sale ar putea lovi instructorii francezi pe solul ucrainean. Rusia mai afirmă că aceştia sunt deja prezenți la faţa locului.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.