VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

De la începutul anului, încasările Fiscului au crescut cu peste 10 la sută

În cinci luni ale anului 2024, încasările la bugetul public național, administrate de Serviciul Fiscal de Stat (SFS), au crescut cu 2,7 miliarde de lei sau cu 10,8 % față perioada similară a anului precedent. Acestea au constituit circa 27,9 miliarde de lei, transmite Moldpres. 

Astfel, la bugetul de stat, în cinci luni ale anului 2024, s-au încasat 11,6 miliarde de lei, ceea ce reprezintă cu circa 450,7 milioane de lei mai mult comparativ cu aceeași perioadă a anului 2023, sau o creștere de circa 4%.

Potrivit informațiilor operative al SFS, la bugetele locale s-au înregistrat încasări de circa 3,1 miliarde de lei, acestea fiind mai mari cu 376,9 milioane lei sau cu circa 14,1%.

De asemenea, la bugetul asigurărilor sociale de stat, în perioada menționată, s-au încasat circa 10 miliarde de lei, în creștere cu circa 1,5 miliarde lei sau cu 17,1 %.

Totodată, la fondurile asigurărilor obligatorii de asistență medicală s-au acumulat 3,3 miliarde de lei, fiind cu 15,2 % mai mult față de același interval din 2023.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.