VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

De la începutul anului, CNAS a acumulat venituri de peste 26 de miliarde de lei

În perioada ianuarie-august, în bugetul asigurărilor sociale de stat au fost acumulate venituri în sumă totală de 26,2 miliarde de lei, ceea ce constituie 68% din planul anual aprobat.

Potrivit Companiei Naționale de Asigurări Sociale, contribuții de asigurări sociale de stat obligatorii s-au acumulat în sumă de 13,8 miliarde de lei sau 65,4% din prevederile anuale, în creștere cu aproximativ două miliarde față de perioada similară a anului trecut.

Alte venituri au fost încasate în sumă de 371 de milioane de lei, din care partea preponderentă sau 360 milioane de lei o constituie partea impozitului unic perceput de la rezidenții parcurilor pentru tehnologia informației, care a crescut comparativ cu perioada respectivă a anului trecut cu 36,9%.

Transferurile de la bugetul de stat s-au finanțat în sumă de 12 miliardede lei, în corespundere cu cererile de finanțare. Dintre acestea, 7,4 miliarde de lei sunt destinate plății prestațiilor de asistența socială şi altor plăti, care conform legislației sunt finanțate din bugetul de stat, acestea fiind cu 1081,0 milioane de lei (17,1%) mai mari în raport cu aceiași perioadă a anului precedent. 4660,0 milioane de lei sunt destinate acoperirii deficitului de venituri proprii ale bugetului asigurărilor sociale de stat, care au constituit 75,6% din suma anuală aprobată.

Cheltuielile totale au fost executate în sumă de 25,4 miliarde de lei sau 65,8% din suma anuală planificată. Comparativ cu perioada similară a anului trecut, cheltuielile au fost mai mari cu 3,9 miliarde.

Executarea bugetului asigurărilor sociale de stat în perioada de 8 luni ale anului s-a încheiat cu depășirea veniturilor asupra cheltuielilor în sumă de 810 milioane de lei.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.