VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Dan Perciun: Costul poliței medicale pentru toți cei care o vor procura până pe 31 martie va rămâne neschimbat

Costul poliței medicale pentru toți cei care o vor procura până pe 31 martie va rămâne neschimbat anul viitor. Precizarea vine din partea deputatului Partidului Acțiune și Solidaritate, Dan Perciun.

Totodată, într-o postare pe o rețea de socializare deputatul subliniază că proprietarii de terenuri cu destinație agricolă vor achita - 1014 lei, persoanele fizice care desfășoară activități în domeniul comerțului cu amănuntul vor achita - 1.622 de lei, fondatorii de întreprinderi individuale - 2.028 de lei, iar profesiile juridice - 4.056 de lei.

Deputatul explică că suma de 12.636 de lei va fi achitată de toți cei care vor decide să procure polița, doar după apariția unei probleme medicale.

Atât costă polița conform legii - ori costul se determină prin înmulțirea cu 9% a salariului anual mediu pe economie. Din 2014 această prevedere legală a fost ignorată și am rămas cu același cost timp de 8 ani.

Așa un notar a plătit ani de zile semnificativ mai puțin decât o educatoare pentru asigurarea medicală. Asta a generat situații când anumite companii, asociații - concediau toți angajații la început de an, oamenii își cumpărau poliță, iar apoi erau reangajați dar deja nu mai aveau de plătit 9% din salariu.

Aceste fenomene trebuie combătute și trebuie să revenim la normalitate. În același timp anul viitor cele mai vulnerabile categorii vor continua să beneficieze de prețuri preferențiale, cu reduceri foarte semnificative, atât doar că e necesar să o procure până pe 31 martie”, a scris deputatul.

Citește și: Polița de asigurare medicală ar putea costa 12.636 de lei anul viitor: Precizările CNAM

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.