VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Curtea Constituțională nu a validat mandatul de deputat al unui candidat supleant BCS

Curtea Constituțională (CC) nu a validat mandatul de deputat al unui supleant pe listele Blocului Comuniștilor și Socialiștilor: Svetlana Popa. Totodată, Curtea a validat mandatul de deputat care îi revine candidatului supleant de pe lista Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Ion Poia.

În ceea ce o vizează pe Svetlana Popa, aceasta ar fi sancționată de instanță în calitate de consilier în Consiliul municipal Chișinău ca urmare a unui vot pentru Planurile Urbanistice Zonale. Inclusiv instanța a decis să o priveze de dreptul de a ocupa funcția de consilier în CMC.

„Se respinge propunerea Comisiei Electorale Centrale de a valida mandatul de deputat în Parlamentul R. Moldova al doamnei Svetlana Popa, candidată supleantă pe lista Blocului Comuniștilor și Socialiștilor”, a declarat președinta CC, Domnica Manole.

În cadrul ședinței, potrivit IPN, Svetlana Popa a declarat că a fost vorba despre un vot colectiv, al întregii fracțiuni, în urma căruia în litigiu s-au pomenit 33 de consilieri. În cazul a 32 de aleși locali s-a constatat lipsă de contravenție, nu și în cazul ei. Deși a contestat cu apel decizia, nu a reușit să se prezinte la ședința.  Ca urmare, a fost menținută decizia primei instanței, hotărârea fiind irevocabilă. În opinia sa, această decizie nu este un impediment pentru a-i fi validat mandatul de deputat, întrucât e stipulat expres că interdicția vizează doar funcția de consilier în CMC.  

Cele două mandate de deputat au rămas vacante, ca urmare a cererilor de demisie a deputaților Gheorghe Agheorghiesei de la PAS și Adrian Lebedinschi de la BCS.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.