VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

CUB lansează un parteneriat politic cu partidul „Sluga Naroda” din Ucraina

Partidul CUB lansează un parteneriat politic cu partidul de guvernământ din Ucraina „Sluga Naroda”. Anunțul a fost făcut astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, de Coaliția pentru Unitate și Bunăstare (CUB) și un grup de deputați din Rada Supremă a Ucrainei reprezentând partidul „Sluga Naroda”.

Noi susținem efortul eroic al poporului ucrainean în lupta contra agresiunii militare rusești și recuperarea deplină a controlului suveran al Ucrainei asupra teritoriilor uzurpate de statul agresor, restabilirea suveranității, integrității și independenței Ucrainei, în spiritul dreptului internațional. Condamnăm crimele de război și distrugerile masive contra Ucrainei. Susținem necesitatea unei cooperări mult mai intense între Ucraina și Republica Moldova în vederea combaterii terorismului, în toate formele și manifestările sale, restabilirii păcii, reglementării zonelor de conflict mocnit”, a declarat președintele CUB, Igor Munteanu.

Vadym Halaichuk, secretarul General al Partidului „Sluga Naroda”, vicepreședinte al Comisiei pentru Integrare Europeană din Rada Supremă a Ucrainei, a apreciat mult inițierea unui dialog consistent cu partidul CUB.

Totodată, președintele CUB, Igor Munteanu, a anunțat despre negocierea unui Acord de cooperare între CUB și Sluga Naroda, urmând ca documentul să fie aprobat la următoarele ședințe ale Biroului politic al celor două formațiuni politice, întemeiat pe susținerea valorilor democratice, a legăturilor politice, istorice, economice și culturale comune, precum și susținerea reciprocă a aderării depline și efective a Ucrainei și Republicii Moldova la Uniunea Europeană. Pentru că facem parte simultan din cea mai largă familie europeană, ALDE, CUB și Sluga Naroda își exprimă interesul de a dezvolta un parteneriat activ și eficient de cooperare politică, care să fie util interesului național al Ucrainei și Republicii Moldova, care să sporească dialogul reciproc, să întărească cooperarea și înțelegerea comună, să oferim sprijin în formate multilaterale în care există interes.

De asemenea, Igor Munteanu a menționat că partidul Coaliția pentru Unitate și Bunăstare este un partid liberal pro-european, care optează nu doar pentru aderarea la UE, dar și pentru includerea sa plenară în sistemul occidental de securitate colectivă, cunoscut prin numele de NATO.

La rândul său, Fedir Venislavski, Șeful Subcomitetului pentru Apărare și Securitatea de Stat din Rada Superioară a subliniat că efortul politic de constituire a unui parteneriat politic pornește de la existența unui bagaj consistent de legături istorice și culturale, afinități culturale și identitate clar europeană.

Republica Moldova și Ucraina au multe legături și conexiuni istorice dar și probleme asemănătoare.

„Cu regret, statutul de neutralitate pe care îl are Republica Moldova în Constituție nu este o garanție de neagresiune din partea unui atacator. Federația Rusă a demonstrat că pentru ea, orice normă a dreptului internațional nu are nici o greutate”, a conchis Fedir Venislavski.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.