VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

CUB anunță că va participa la Adunarea Națională dar impune condiții

Coaliția pentru Unitate și Bunăstare (CUB) își exprimă deschiderea de a participa la Adunarea Națională din 21 mai, dar impune anumite condiții. Formațiunea declară că susține „ideea de unitate a cursului european pentru orice partide care pun idealul național în centrul aspirațiilor lor politice”.

CUB consideră necesar să fie adoptată o Rezoluție la Adunarea Națională care să „exprime unitatea forțelor pro-europene”.

Reprezentanții formațiunii politice doresc ca în Rezoluție să se regăsească:

1. Angajamentul de a implementa efectiv și fără devieri criteriile de aderare de la Copenhaga;

2. Sistarea stării de urgență și încheierea mandatului Comisiei de Stare Excepțională;

3. Retragerea din procedură legislativă a unor proiecte de lege periculoase, care au fost aspru criticate de opiniile avizate ale Comisiei de la Veneția a Consiliului Europei;

4. Retragerea imediată din structurile existente CSI și alte structuri geopolitice, controlate de Rusia;

5. Aprofundarea parteneriatelor strategice cu România, UE și SUA ca măsuri de consolidare a rezilienței și de alinierea plenară a Republicii Moldova la standardele lumii occidentale.

În opinia formațiunii, aceste angajamente „creează unitate”.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.