VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Criza gazelor: Gazprom a confirmat volumele de gaz pentru luna septembrie

Gigantul rus Gazprom a confirmat volumele de gaz pentru luna septembrie și a extins termenul de realizare a auditului până la data de 1 octombrie.

Anunțul a fost făcut de către vicepremierul Andrei Spînu, după discuția la telefon cu directorul general al Gazprom, Alexei Miller.

Vă informez despre ultimele decizii referitor la situația energetică din țară pentru luna septembrie.

Vă informez că Gazprom a confirmat volumele de gaz pentru luna septembrie și a extins termenul de realizare a auditului până la data de 1 octombrie. În acest sens, am informat că realizarea auditului până la 1 octombrie nu este posibilă și am reiterat necesitatea de a extinde termenul până la data de 31 martie 2023. Vom continua discuțiile și în perioada următoare”, a menționat Spînu.

Pe 29 august 2022, Comisia pentru Situații Excepționale a dispus încheierea obligatorie a unui contract dintre SA „Energocom” și SA „Moldovagaz” privind procurarea a 10 milioane de m3 de gaze naturale și stocarea acestora în depozitele de stocare în România. Până la moment, SRL „Moldovatransgaz” va asigura păstrarea gratuită a stocurilor procurate de către  SA „Energocom”.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.