VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Cristina Gherasimov, discuții despre agenda europeană la Budapesta și Viena

Vicepremierul pentru Integrare Europeană, Cristina Gherasimov, efectuează o vizită de lucru în Ungaria și Austria. Demnitarul discută azi cu oficiali maghiari despre prioritățile de pe agenda europeană a țării noastre în contextul preluării de către Ungaria, la 1 iulie 2024, a Președinției rotative a Consiliului Uniunii Europene.

Pe 7 mai, parcursul european al Republicii Moldova și pașii făcuți pentru a deveni membri ai UE va fi abordat la întrevederile de la Guvernul și Parlamentul Austriei.

În cadrul vizitei, viceprim-ministra pentru integrare europeană de la Chișinău va vorbi despre aspirațiile noastre europene în deschiderea evenimentului „Ziua Europei 2024. Istoria de succes a extinderii – conectând trecutul și viitorul”.

Amintim că Republica Moldova a depus cerere de aderare la Uniunea Europeană în martie 2022 și i s-a acordat statutul de țară candidată în iunie 2022. În decembrie 2023, liderii spațiului comunitar au decis să deschidă negocierile de aderare.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.