VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Atac cu drone în regiunea rusească Belgorod. Autoritățile locale raportează șase morți

Cel puțin şase persoane au fost ucise şi 35 rănite luni dimineață într-un atac ucrainean cu drone explozive în regiunea rusă Belgorod, frontalieră cu Ucraina şi vizată cu regularitate de forțele Kievului, a anunțat guvernatorul local.

„Două camioane mici care transportau angajați spre locul lor de muncă şi o maşină au fost atacate de armata ucraineană cu drone kamikaze”, a anunţat Viaceslav Gladkov pe Telegram, potrivit Agerpres. „Şase persoane au murit” şi „35 de persoane au fost rănite”, a comunicat el, precizând că atacul a avut loc în apropiere de Beriozovka, un sat foarte apropiat de frontiera ucraineană. Un bărbat se află într-o „stare gravă”, a precizat Gladkov, în timp ce celelalte persoane rănite „mai mult sau mai puţin grav din cauza schijelor de obuze au fost transportate de ambulanţe spre centre medicale din regiune”. Doi copii au „răni superficiale”, a adăugat el. Potrivit autorităţilor regionale, vehiculele lovite aparţineau unei companii locale care procesează carne şi transportau angajaţi la locul de muncă. O anchetă a fost deschisă de Comitetul de anchetă rus, care răspunde de principalele investigaţii din ţară. Acest atac ucrainean are loc în ajunul învestirii preşedintelui Vladimir Putin, care începe oficial marţi un al cincilea mandat de preşedinte, şi cu trei zile înainte de manifestările de pe 9 mai care marchează victoria Uniunii Sovietice asupra Germaniei naziste. O parte din festivităţi, care atrag în general mari mulţimi peste tot în ţară, a fost anulată de autorităţi din motive de securitate legate în special de conflictul din Ucraina. Regiunea Belgorod este vizată cu regularitate de atacuri ale armatei ucrainene, Kievul afirmând că acţionează în replică la bombardamentele zilnice ale forţelor ruse asupra oraşelor ucrainene de peste doi ani. Pe 30 decembrie 2023, oraşul Belgorod, capitala regiunii cu acelaşi nume situate la 60 km de satul Beriozovka, a fost lovit de cel mai sângeros atac pe teritoriul Rusiei de la declanşarea invaziei ruse în Ucraina în februarie 2022. Bilanţul a fost de 25 de morţi şi circa o sută de răniţi, sute de persoane fiind evacuate.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.