VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Crește continuu nivelul apei în râul Nistru

Nivelul apei în râul Nistru crește periculos în amonte de Dubăsari, în special în raioanele de nord ale R. Moldova. Hidrologii au emis, în acest sens, cod galben.

De această dată, localnicii din raioanele Ocnița, Dondușeni, Soroca, Florești, Rezina, Orhei și Dubăsari sunt anunțați să fie prudenți, deoarece, în locurile joase, apa va ieși în luncă. Noile cote vor crește cu peste trei metri în unele regiuni.

Potrivit Serviciului Hidrometeorologic, situația este cauzată în continuare de deversările apei din Lacul de acumulare de la Novodnestrovsk, care au ajuns deja până la 1500 de tone/pe secundă, de două ori mai mult decât la începutul lunii mai.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.