VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Cresc cazurile de viroze și gripă, mai ales în rândul copiilor

Numărul cazurilor de viroze și gripă este în creștere cu peste 30% în special în rândul copiilor. Pe parcursul săptămânii trecute, au fost înregistrate peste 10 mii de cazuri de viroze și 229 de cazuri de gripă sezonieră. Datele au fost prezentate pe 30 ianuarie de Agenția Națională pentru Sănătate Publică (ANSP). 

Potrivit Agenției, în total, parcursul săptămânii precedente au fost înregistrate 10 350 de cazuri de infecție acută ale căilor respiratorii superioare (IACRS), dintre care aproximativ 60% fiind la copii.

Pe parcursul săptămânii trecute, au fost raportate 229 de cazuri de gripă sezonieră (mun. Chișinău – 146; Bălți – 25, Edineț – 11, Florești – 10, Fălești -9, Sângerei – 8, Briceni și Cahul – 4, Dondușeni – 3, Comrat, Dubăsari, Glodeni, Ialoveni, Rezina, Râșcani, Soroca, Strășeni și Șoldănești – câte un caz)

Cele mai multe cazuri de gripă au fost raportate la copii și adolescenți.

ANSP recomandă cetățenilor să respecte măsurile de protecție: păstrarea distanței sociale, evitarea locurilor aglomerate; respectarea regulilor de igienă și a măsurilor sanitare la locul de trai, la locul de muncă, de educație și învățământ, cu aerisirea spațiilor închise, purtarea măștilor în instituțiile medicale.

Totodată, autoritățile din sănătate recomandă să consultați medicul de familie la apariția primelor simptome specifice infecțiilor respiratorii – febră, tuse, strănut, dureri de cap, stare de slăbiciune.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.