VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Casa Regală a României: Susținem necondiționat aspirațiile europene ale Chișinăului

Casa Regală a României și-a reafirmat sprijinul pentru eforturile Republicii Moldova de aderare la UE printr-un eveniment special organizat la București. Custodele Coroanei, Majestatea Sa Margareta, a organizat la Palatul Elisabeta o seară dedicată Republicii Moldova, acolo unde s-au adunat peste 500 de participanți din România și Republica Moldova.

”Custodele Coroanei a invitat reprezentanți din toate domeniile, de toate profesiile, de toate vârstele și din toate confesiunile care trăiesc în țara-soră. A fost, de asemenea, o ocazie pentru a afirma sprijinul Coroanei Române acordat aspirațiilor Republicii Moldova pentru integrarea în Uniunea Europeană și pentru construirea unui viitor stabil, prosper, liber și democratic pentru generațiile care vor urma”, a scris presa română cu referire la Casa Regală a României.

Delegația de la Chișinău a fost condusă e vicepremierul Vladimir Bolea, însoțit de miniștrii de Interne, Economiei, Energiei și Culturii, precum și de demnitari și reprezentanți ai instituțiilor prezidențiale, parlamentelor și guvernelor de la Chișinău și București.

Într-un discurs, susținut în fața invitaților, principele Radu a precizat că Europa este într-unul din cele mai grave momente de securitate, iar Republica Moldova are aspiraţii pe care instituţia coroanei “le sprijină necondiţionat”.

“Ne-am dorit ca întreaga suflare a societăţii Republicii Moldova să fie reprezentată la evenimentul de la Palatul Elisabeta pentru a arăta că e atât de bogată, atât de inepuizabilă ca resurse, ca talent, ca fidelitate şi credinţă, societatea pe care o sărbătorim în această seară, încât numai punerea lor tuturor împreună ne poate arăta adevărata forţă pe care o generaţie o poate avea atunci când şi-a propus să mute munţii din loc. Suntem şi într-un moment în care Republica Moldova are aspiraţii pe care coroana, instituţia coroanei, le sprijină necondiţionat”, a declarat principele Radu.

Amintim, Margareta, Custodele Coroanei, a demarat încă de la începutul anului o serie de vizite în statele Uniunii Europene pentru susţinerea aspiraţiilor Republicii Moldova de integrare în Uniunea Europeană. Interesele Chișinăului urmează să fie promovate și în cadrul următoarei vizite a Majestății Sale în Spania, când va prelua președinția UE.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.