VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Coridoarele de transportare a gazelor, mai atractive pe piața regională

Două coridoare de transportare a gazelor urmează să devină mai atractive pentru piețele regionale datorită anulării tarifelor la intrare și ieșire în două puncte de interconectare cu Ucraina. Ministerul Energiei anunță că o decizie în acest sens a fost aprobată de Comisia Națională pentru Situații Excepționale, iar cu o hotărâre similară urmează, pe 9 octombrie, să vină și autoritățile de la Kiev.

Deciziile sunt luate pentru a crește atractivitatea coridorului internațional Grecia-Ucraina. Astfel, o reducere de 100% pentru tariful de intrare și ieșire va fi aplicată la două dintre cele patru puncte de interconectare de la Grebeniki și Ananiev din regiunea Odesa, Ucraina.

”Reducerea se va aplica utilizatorilor de sistem care transportă gaze naturale în depozitele de stocare din Ucraina pe ruta: PI Căușeni – PI Grebeniki – PI Ananiev – PI Oleksiivka. Aceste decizii sunt menite să facă ruta mai atractivă și urmează și alte acțiuni în acest sens”, se arată în comunicatul Ministerului Energiei.  

Energocom a folosit prima dată “coridorul vertical” de transportare a gazelor naturale Grecia – Ucraina și a demonstrat fezabilitatea tehnică și economică a acestuia. Cea mai complicată parte din această rută ține de multiplele puncte de intrare-ieșire între Moldova și Ucraina, care scad din competitivitatea rutei, atât din punct de vedere logistic, cât și comercial. În prezent, Moldova și Ucraina colaborează pentru a simplifica și mai mult această rută.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.