VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Coreea de Nord și Coreea de Sud și-au ridicat avioanele de luptă la graniță

Cresc tensiunile între Coreea de Nord și Coreea de Sud. Armata din Coreea de Sud a transmis că a ridicat de la sol 80 de avioane de luptă, după ce a detectat aproape 180 de aeronave de război nord-coreene ce au zburat vineri peste 4 ore la nord de granița militară, transmite Reuters.

Potrivit sursei citate, Coreea de sud a ridicat, ca răspuns, 80 de aeronave, inclusiv aparate de luptă invizibile F-35A. Aproape 240 de aeronave care participă în exercițiile aeriene Vigilant Storm alături de SUA au continuat exercițiile, spune armata. 10 avioane de luptă nord-coreene au făcut manevre similare luna trecută, făcând Coreea de Sud de asemenea să lanseze aeronave de război.

Avioanele nord-coreene au zburat la nord de așa-numita linie de măsură tactică, trasată la 20 de kilometri nord de Linia de Demarcație Militară, arată într-un comunicat armata Coreei de Sud.

Coreea de Nord a tras în jur de 80 focuri de artilerie peste noapte într-o zonă de frontieră maritimă, a informat vineri Coreea de Sud, în timp ce miniştrii apărării american şi sud-coreean au promis că vor da dovadă de hotărâre în faţa lansărilor de rachete efectuate de regimul nord-coreean, informează Reuters.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.