VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Copiii cu vârsta de până la doi ani vor beneficia de o indemnizație lunară de o mie de lei

Guvernul a dat aviz pozitiv pentru proiectul de lege cu referire la modificarea Legii nr. 315/2016 privind prestațiile sociale pentru copii, în scopul susținerii și asigurării bunăstării copiilor și a familiilor cu copii.

Conform ajustărilor legislative propuse de Ministerul Muncii și Protecției Sociale, toți copiii cu vârsta până la 2 ani vor beneficia de o indemnizație lunară de 1000 de lei, indiferent dacă părinții acestora au statut de persoană asigurată sau neasigurată.

Astfel, persoanele asigurate social vor obține o indemnizație lunară suplimentară, în valoare de 1000 de lei, până când copiii lor vor atinge vârsta de 2 ani, iar în cazul persoanelor neasigurate, indemnizația lunară acordată până la vârsta de 2 ani a copilului se va majora cu 260 de lei, de la 740 la 1000 de lei.

Pentru implementarea proiectului, au fost prevăzute mijloace financiare în cuantum de circa 76,3 milioane de lei, iar potrivit estimărilor Casei Naționale de Asigurări Sociale, în anul curent, aceste prestații sociale vor fi acordate pentru 63 083 de beneficiari.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.