VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Cooperarea în domeniul anticorupției și în recuperarea bunurilor furate, discutate de Maia Sandu cu președintele Elveției

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, s-a întâlnit marți, 17 ianuarie cu Alain Berset, noul Președinte al Confederației Elvețiene. Șefa statului a discutat cu omologul elvețian despre cooperarea bilaterală în domeniul anticorupției și în recuperarea bunurilor furate de la cetățenii noștri, dar și oportunitatea semnării unui acord de protecție socială între cele două țări.

De asemenea, Maia Sandu i-a mulțumit Președintelui Berset pentru susținerea consecventă din partea Elveției pentru reformele și eforturile de modernizare ale Republicii Moldova, exprimându-și în același timp dorința de a consolida în continuare parteneriatul moldo-elvețian.

„I-am transmis Președintelui Berset recunoștința noastră pentru cooperarea excelentă pe care am construit-o cu Elveția în ultimii ani, dar și pentru programele de dezvoltare sprijinite de către Guvernul Elveției în Republica Moldova de-a lungul timpului în diverse sectoare: dezvoltare locală, infrastructură, educație și sănătate”, a spus Președinta Maia Sandu.

Totodată, șefa statului l-a invitat pe omologul său elvețian în vizită în Moldova: „Elveția este un important partener de dezvoltare al Republicii Moldova, prețuim și vrem să valorificăm și să extindem acest parteneriat, inclusiv prin semnarea Acordului privind zona europeană de liber schimb EFTA în interesul cetățenilor ambelor țări”.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.