VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Contract, semnat: Lista drumurilor care vor fi reparate cu împrumutul luat de la BERD

Ministrul Finanțelor, Dumitru Budianschi, și directorul general al BERD pentru Europa de Est și Caucaz, Matteo Patrone, au semnat astăzi acordul de împrumut în valoare de 100 milioane de euro privind realizarea lucrărilor de construcție şi reabilitarea drumurilor în Republica Moldova.

Potrivit documentului, în cadrul Proiectului urmează să fie reabilitați peste 85 km de drum, pe următoarele sectoare de drum:

  • drumul R14, R6 – Codrul Nou – Soroca – Unguri – frontiera cu Ucraina, pe sectorul Soroca – Arionești, total 31 km;
  • drumul R8.1, R8 – Arionești – R14, sectorul Arionești – Otaci, total 9,4 km;
  • drumul M3 Chișinău – Comrat – Giurgiulești – frontiera cu România, sectorul de ocolire a orașului Vulcănești, total 8,58 km;
  • drumul R33 Hîncești – Lăpușna – M1, inclusiv supravegherea tehnică a acestor lucrări, total 37,2 km.

”Acordul de modificare va contribui la implementarea deplină a Proiectului „Reabilitarea Drumurilor în Moldova IV”, care va avea beneficii de ordin economic asupra îmbunătățirii stării şi calității rețelei drumurilor naționale prin reducerea costurilor transportului rutier pentru utilizatorii drumurilor din Republica Moldova, ceea ce va facilita indirect creșterea economică. Totodată, acesta va avea un impact pozitiv asupra mobilității populației prin facilitarea transportului rutier și sporirea siguranței circulației rutiere”, subliniază Ministerul Finanțelor.

Menționăm că Acordul de Împrumut între Republica Moldova şi Banca Europeană pentru Reconstrucție şi Dezvoltare privind realizarea lucrărilor de construcție şi reabilitarea drumurilor în Republica Moldova, a fost semnat la 28 iunie 2013.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.