VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Contrabandă cu peste 7 tone de mărfuri din Turcia: 16 percheziții, efectuate în mai multe locații din Chișinău

16 percheziții au fost efectuate astăzi în mai multe locații din municipiul Chișinău, într-un dosar de contrabandă cu peste 7 tone de mărfuri de larg consum din Turcia.
  
”Acestea au vizat acțiunile colaboratorului vamal, care a perfectat operațiunea de import, ale brokerului vamal și ale persoanelor juridice implicate. Precizăm, că în declarația vamală au fost indicate alte articole de marfă, care de fapt erau mult mai ieftine, decât cele depistate de către oamenii legii în transport. Estimarea valorii acestor tone de mărfuri urmează să fie efectuată.

Acțiunile colaboratorului vamal au fost verificate de Echipele Mobile ale Serviciului Vamal, care au depistat că de fapt în mijlocul de transport erau alte mărfuri decât cele declarate în documentație. Prin urmare, acum sub conducerea PCCOCS, Departamentul antifraudă și conformare al Serviciului Vamal investighează implicarea angajatului vamal și a altor persoane în cazul de contrabandă. Menționăm, de la începutul lui 2022, compania vizată a importat alte 33 de loturi de marfă”, anunță Serviciul Vamal într-un comunicat remis presei.

Potrivit comunicatului, în urma perchezițiilor și celor ridicate spre cercetare (documente de evidență contabilă, vamală, comercială, înscrisuri ce conțin date privind procurarea sau proveniența mărfurilor, depozitarea lor), oamenii legii vor comunica rezultatele investigațiilor, inclusiv amănunte despre persoanele vizate, care în acest stadiu se prezumă nevinovate, potrivit legii. Ulterior perchezițiilor, atât marfa cât și mijlocul de transport au fost indisponibilizate de către oamenii legii.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.