VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Contestațiile rezultatelor examenelor auto vor putea fi depuse online. Precizările ASP

Persoanele care nu au susținut examenul pentru obţinerea permisului de conducere au dreptul să conteste, în termen de trei zile lucrătoare, rezultatele probelor de examen. Astfel, Agenția Servicii Publice (ASP) a lansat un nou modul pe site-ul instituției, care permite depunerea online a contestațiilor, fără a fi nevoie ca cetățenii să se deplaseze la centrele de examinare, cum era anterior.

Cererea de contestare a rezultatelor examenelor auto poate fi depusă online, accesând site-ul Agenției Servicii Publice. Totodată, în partea de jos a fiecărui borderou de susținere a examenului va fi plasat un QR code, prin intermediul căruia, cetățenii vor putea depune cererea de contestare. Autocolantele personalizate cu respectivul cod de bare vor fi plasate în sălile de examinare, pe panourile informative dedicate procesului de examinare auto, pe vehiculele de examinare, astfel ca procesul de depunere a contestației să fie  unul facil și accesibil pentru orice persoană interesată. 

„În contextul deschiderii negocierilor de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană, Agenția Servicii Publice intervine pe mai multe paliere, în efortul său de a asigura un proces transparent în domeniul permiselor de conducere și siguranței rutiere,  conform normelor și politicilor europene. Obținerea unui permis de conducere este un examen nu doar pentru cetățeni, dar și pentru noi, ca instituție. Există niște standarde europene minime, norme tehnice cărora trebuie să le corespundem atunci când îi eliberăm persoanei un permis de conducere. Astăzi anunțăm lansarea noului modul de depunere online a contestațiilor examenelor auto. Este un proiect pe care l-a dezvoltat ASP pentru a facilita și a accelera procesul de contestare, eliminând barierele tradiționale asociate cu depunerea fizică a documentelor.”, a menționat directorul Agenției, Mircea Eșanu.

Potrivit ASP, în anul 2023, au fost înregistrate 263 302 cereri de susținere a examenelor auto la proba practică și teoretică. De asemenea, peste 88000 de candidații au susținut examenul la probele teoretică și practică. Pe parcursul anului trecut au fost depuse 290 de contestații.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.