VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Construcție locativă, în valoare de circa 800 de mii de lei pusă sub sechestru. Sinteza ARBI

O construcție locativă, în valoare de circa 800 000 de lei a fost pusă sub sechestru săptămâna trecută, într-un caz de abuz de serviciu. În prezent, Agenția de recuperare a bunurilor infracționale (ARBI) a CNA are în procedură 176 de delegații pe 125 de cauze penale în privința a 289 de subiecți.

De asemenea, Direcția generală asigurare operativă a efectuat 2 expertize judiciare, dintre care 1 grafoscopică și 1 IT, în procedură fiind alte 61 de expertize. Totodată, ofițerii de urmărire penală ai CNA gestionează 340 de cauze penale.

Direcția legislație a întocmit 5 rapoarte de expertiză și 6 avize. La moment, se lucrează pe 18 materiale, recepționate de la autorități.

Direcția analitică a efectuat 5 analize operaționale și a inițiat 7 noi, alte 61 de studii sunt în procedură. Reprezentantul Serviciului juridic al CNA a participat la 10 ședințe de judecată, iar Direcția testarea integrității profesionale a eliberat 152 de caziere de integritate.

Direcţia educaţie anticorupţie a desfășurat 3 activităţi de informare și sensibilizare cu privire la riscurile și consecințele implicării în acte de corupție.

La linia națională anticorupție au fost recepționate 37 de apeluri.

În penitenciare se află 10 persoane, arestate în dosarele CNA.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.