VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Consilierul pe domeniul digital la Ministerul Dezvoltării Economice, Cătălina Plinschi, numită secretară de stat

Cătălina Plinschi, care de un an este consilier în domeniul transformării digitale la Ministerul Dezvoltării Economice, a fost numită azi secretar de stat în cadrul structurii. Noul demnitar îl va înlocui pe fostul secretar de stat Mihai Lupașcu, numit director al Agenției pentru Securitate Cibernetică.  

În noua funcție, Cătălina Plinschi va fi responsabilă de domeniul digitalizării și agenda digitală a ministerului.

Cătălina Plinschi este licențiată în științe ale educației, domeniul de formare profesională Educație, absolvind Universitatea de Stat din Moldova.

Deține studii în Drept Economic European la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași. A urmat mai multe programe de formare profesională în Inovație și Antreprenoriat la Stanford și Harvard, având și schimburi de experiență în mai multe țări din Europa.

Și-a început activitatea în 2019, în cadrul Asociației Naționale pentru Turism Receptor și Intern și Fundației Startup Moldova.

S-a alăturat echipei Ministerului Dezvoltării Economice și Digitalizării, în iunie 2023, în calitate de consilieră pe domeniul transformării digitale, perioadă în care nivelul digitalizării serviciilor publice a crescut de la 38% la 51%.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.