VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Consecințele financiare ale războiului din Ucraina, abordate de guvernatorii băncilor centrale de la Chișinău și Kiev

Guvernatoarea BNM, Anca Dragu, s-a întâlnit, la Washington, cu șeful Băncii Naționale din Ucraina, Andrii Pîșnîi. Întâlnirea celor doi oficiali a avut loc în cadrul reuniunilor de primăvară ale Fondului Monetar Internațional și Băncii Mondiale.

Guvernatorii celor două bănci centrale au abordat o serie de teme actuale ce țin de evoluțiile macroeconomice și obiectivele în supravegherea și asigurarea stabilității sectoarelor financiare. Un subiect aparte de discuție a fost implementarea sancțiunilor occidentale împotriva Rusiei ca urmare a războiului din Ucraina și aplicarea standardelor internaționale privind prevenirea utilizării sistemului financiar în scopul spălării banilor și a finanțării terorismului.

De asemenea, în cadrul întrevederii s-a subliniat disponibilitatea ambelor părți de a face schimb de experiență și a colabora în pregătirile pentru aderarea la Uniunea Europeană, precum și în domeniul continuității afacerii și convergență.

În contextul discuțiilor, Anca Dragu a exprimat o preocupare profundă referitoare la războiul din Ucraina și, în mod special, îngrijorarea cu privire la impactul acestuia asupra populației civile. Guvernatoarea BNM a exprimat convingerea fermă că sprijinul internațional acordat Ucrainei reprezintă o susținere a valorilor democratice și a libertăților fundamentale.

În cadrul întrevederii, Anca Dragu i-a lansat lui Andrii Pîșnîi invitația de a participa la ședința Constituenței Fondului Monetar Internațional și Băncii Mondiale, care va avea loc în luna iulie la Chișinău.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.