VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Conducerea SUA cheamă la o încetare imediată a focului în Fâșia Gaza pentru cel puțin șase săptămâni

Vicepreşedintele Statelor Unite, Kamala Harris, a îndemnat la o încetare imediată a focului pentru cel puţin şase săptămâni în Fâşia Gaza și a cerut guvernului israelian condus de Benjamin Netanyahu să ia măsuri pentru ca în regiune să ajungă mai multe ajutoare.

„Având în vedere amploarea suferinţelor din Gaza, trebuie să existe o încetare imediată a focului pentru cel puţin următoarele şase săptămâni, armistițiu care se află în prezent pe masa negocierilor dintre Israel şi Hamas. Acest lucru va permite eliberarea ostaticilor şi livrarea unei cantităţi semnificative de ajutor”, a declarat Kamala Harris, chemând Hamas să accepte acordul, transmite Digi24.

Kamala Harris a emis, de asemenea, cea mai virulentă critică de până în prezent la adresa Israelului din partea unui înalt responsabil american, cerând guvernului premierului Benjamin Netanyahu să ia măsuri pentru a spori ajutorul pentru Fâşia Gaza, scrie Agerpres.

„Oamenii din Gaza mor de foame. Condiţiile sunt inumane şi umanitatea noastră comună ne obligă să acţionăm. Guvernul israelian trebuie să facă mai mult pentru a creşte semnificativ fluxul de ajutoare. Nu există scuze”, a mai declarat vicepreședintele SUA, precizând că Israelul trebuie să deschidă noi puncte de trecere şi nu trebuie să impună restricţii inutile livrării de ajutoare.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.