VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Concursul pentru șefia PCCOCS, anulat: Ce spune ministra Justiției, Veronica Mihailov-Moraru

Concursul pentru selectarea procurorului-șef al Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale a încetat. O hotărâre în acest sens a fost aprobată de către Consiliul Superior al Procuraturii.

În cadrul ședinței CSP, membrul Constantin Șușu a prezentat informația parvenită de la Comisia specială de preselecție a candidaților la funcția de șef PCCOCS. Potrivit lui, încă la începutul lunii februarie, patru membri ai comisiei și-au anunțat retragerea. Totodată, Eugeniu Rurac, unul dintre candidați, s-a retras din concurs.

„După părerea mea, soluția este constituirea unei noi comisii care va decide dacă revine la etapa verificării criteriile de eligibilitate a dosarelor, desfășurarea interviurile și evaluarea candidaților rămași în concurs”, a propus Constantin Șușu.

IPN scrie că ministra Justiției, Veronica Mihailov-Moraru, a declarat că organizarea acestui concurs nu este oportună, întrucât are loc procesul de evaluare a membrilor pentru CSP. În opinia sa, acest concurs trebuie amânat până la definitivarea evaluării.

Membrii Consiliului Superior al Procurorilor au intrat în deliberări, iar ca urmare președinta CSP, Angela Motuzoc, a anunțat despre încetare concursului.

După retragerea procurorului Eugen Rurac, din concurs, în competiție mai rămâneau doi candidați – procurorul Sergiu Russu, care a deținut interimatul funcției de șef PCCOCS, și fostul procuror Andrei Mațco, în prezent avocat.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.