VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Comuna Stăuceni din municipiul Chișinău a obținut statutul de oraș

Comuna Stăuceni a obținut statutul de oraș, fiind, astfel, a șasea localitate urbană din componența municipiului Chișinău. Inițiativa, propusă mai întâi de primarul din Stăuceni, ulterior preluată de majoritatea PAS, a fost adoptată cu votul a 64 de deputați.

Oficial, autorul proiectului este șeful Comisiei administrație publică și dezvoltare regională din Parlament, Larisa Voloh. Potrivit demnitarului, obținerea de către Stăuceni a statutului de oraș este justificată de potențialul economic și demografic al localității și este necesară în vederea asigurării bunăstării locuitorilor.

Amintim, în ianuarie 2024, primarul din Stăuceni, Alexandru Vornicu, a anunțat inițiativa de a organiza un referendum privind acordarea statutului de oraș pentru Stăuceni, la două luni alesul a renunțat la acest proces, așa încât în aprilie, Parlamentul să anunțe, printr-un comunicat, că proiectul este deja avizat în cadrul comisiilor.

În componența comunei intră localitățile Stăuceni și Goianul Nou. Potrivit datelor Biroului Național de Statistică, la 1 ianuarie 2023 numărul populației în comună constituia 9295 de locuitori.

Comuna Stăuceni este primul oraș declarat în ultimii 11 ani, după ce în martie 2013 acest statut i-a fost oferit satului Tvardița din raionul Taraclia.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.