VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Competiţia „Poliatlon scafandrieri”. Probele prin care au trecut cei mai buni salvatori din ţară

Timp de trei zile, pe teritoriul stației de salvare pe apă nr.3 din Ghidighici, 97 de salvamari și scafandrieri din toată țara au demonstrat profesionalism la salvarea vieților omenești din bazinele acvatice în cadrul competiției „Poliatlon Scafandrieri” ediţia 2022.

Potrivit IGSU pe locul I s-a clasat Stația de salvare pe apă nr. 2 și Postul de salvare pe apă Ungheni, locul II a fost ocupat de Stația de salvare pe apă nr.5 și Stația de salvare pe apă Vadul lui Vodă 2, iar locul III a revenit Direcției regionale căutare-salvare nr. 1 și Stației de salvare pe apă nr.6.

La final câștigătorii au primit cupe și diplome de onoare din partea conducerii IGSU, fiind menționați pentru performanțele remarcabile

Pentru titlu de învingători în acest an au luptat 22 echipe de salvatori din toată țara, care au concurat în cadrul a șase probe dificile.

Astfel, salvamarii au demonstrat abilitățile profesionale la aruncarea colacului de salvare în limita cordonului, înotul de salvare la distanța de 50 metri, înotul în stil liber la distanța de 100 metri, aruncarea saulei de salvare în limita cordonului, vâslirea cu barca de salvare la distanța de 500 metri, dar și la ieșirea ambarcațiunea cu motor la semnalul „Alarma” la distanța de 1000 metri.

Competițiile „Poliatlon Scafandrieri” se organizează în fiecare an, având drept scop fortificarea calităților profesionale a specialiștilor în domeniu, pentru a preveni cazurilor de înec în bazinele acvatice, dar și schimbul de experiență între scafandrierii și salvamarii stațiilor de salvare.

Anul acesta întrecerile s-au desfășurat pentru a cinzeci și șasea oară.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.