VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Compania ”Moldelectrica”, statut de operator independent de transportare a energiei

Agenția Națională de Reglementare în Energetică a decis astăzi certificarea operatorului sistemului de transport a energiei electrice „Moldelectrica”, conform modelului „Operatorului de sistem independent”.

”Astfel, punem punct procesului de separare a operatorului sistemului de transport a energiei electrice, obligație prevăzută de Pachetul Energetic III al Uniunii Europene, cât și un angajament asumat de Guvernul Republicii Moldova odată cu aderarea la Tratatul de constituire a Comunității Energetice”, se arată în comunicatul ANRE.

Amintim că, ieri, ANRE a desemnat provizoriu SRL „Vestmoldtransgaz” în calitate de operator al sistemului de transport al gazelor naturale în Republica Moldova. Hotărârea aprobată vine să prevadă mecanisme și acțiuni treptate care urmează a fi aplicate de către ambii operatori ai sistemului de transport al gazelor naturale, în vederea asigurării unei eventuale preluări de către SRL „Vestmoldtransgaz” a rețelelor de transport a gazelor naturale aflate în gestiunea SRL „Moldovatransgaz”.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.