VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Comisia Pre-Vetting reia audierea publică a candidaților la funcția de membru în CSP

Comisia Pre-Vetting anunță luni, 22 mai că reia audierea publică a candidaților la funcția de membru în Consiliul Superior al Procurorilor(CSP). Astfel, în perioada 24 – 26 mai, la audieri sunt așteptați cinci candidați procurori și o reprezentantă a societății civile, propusă de Academia de Științe.

Cei șase candidați pentru funcții în CSP vor fi audiați de membrii Comisiei Pre-Vetting conform următorului calendar:

Miercuri, 24 mai, 2023

  1. Gheorghe GRAUR (ora 10:00)
  2. Olesea VÎRLAN (ora 13:00)

Joi, 25 mai, 2023

  1. Elena ROȘIOR (ora 10:00)
  2. Rodica CIOBANU (ora 13:00)

Vineri, 26 mai, 2023

  1. Vasile PLEVAN (ora 10:00)
  2. Eduard PANEA (ora 13:00)

Potrivit reprezentanților Comisiei, audierile vor avea loc în incinta Institutului Național al Justiției, sala 108. Societatea civilă, reprezentanții mass-media și publicul larg pot participa, prin notificarea prealabilă a Secretariatului Comisiei la press@vettingmd.com.

Menționăm că în perioada 21 – 28 aprilie 2023, Comisia Pre-Vetting a audiat șapte procurori în cadrul primei runde de audieri a candidaților la funcția de membru în Consiliul Superior la Procurorilor.

Amintim că, la concursul pentru CSP s-au înscris 18 candidați, dintre care 17 procurori din cadrul Procuraturii Generale, procuraturilor teritoriale și specializate și un reprezentat al societății civile. Dintre aceștia, patru procurori candidați la CSP nu au promovat evaluarea pe motiv că s-au retras din concurs sau nu au depus în termenii stabiliți actele obligatorii prevăzute de lege.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.