VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Comisia Pre-Vetting a încetat evaluarea reluată a fostului judecător Stanislav Sorbalo

Comisia Pre-Vetting anunță că a încetat evaluarea reluată a fostului judecător Stanislav Sorbalo, candidat la funcția de membru în Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) și în Colegiul disciplinar al judecătorilor al CSM din rândul judecătorilor.

Potrivit Comisiei, după eliberarea candidatului din funcția de judecător, începând cu 24 octombrie 2023, acesta nu se mai califică drept candidat, din rândul judecătorilor de carieră, la funcția de membru al Consiliul Superior al Magistraturii sau al Colegiul disciplinar al judecătorilor.

Decizia a fost transmisă astăzi candidatului și CSM, instituția responsabilă de organizarea concursului. Decizia cu privire la candidatura lui Stanislav Sorbalo va fi făcută publică doar cu acordul candidatului. Stanislav Sorbalo are la dispoziție 48 ore să informeze Comisia dacă acceptă sau se opune publicării. În lipsa notificării, decizia va fi plasată pe pagina web a Comisiei, într-o formă depersonalizată, în limbile română și engleză”, precizează sursa citată.

Evaluarea reluată a candidatului Stanislav Sorbalo a fost demarată după ce, la 1 august 2023, Curtea Supremă de Justiție a anulat mai multe decizii de evaluare a Comisiei Pre-Vetting și a dispus re-evaluarea a 21 de candidați. În prezent, Comisia desfășoară evaluarea reluată a 12 candidați pentru funcția de membru în CSM.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.