VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Cetățenii din alte 20 de state vor fi scutiți de permisele de muncă în R. Moldova

Cetățenii din alte 20 de state din Europa, Asia, dar și SUA și Australia, vor putea să se angajeze în Republica Moldova fără a deține permis de muncă. Astăzi, Guvernul a aprobat o nouă listă a țărilor, ai căror cetățeni vor putea munci pe teritoriul țării noastre, până la 90 de zile, fără permis de muncă și doar în baza vizei, a dreptului de aflare sau a dreptului de ședere provizorie.

„Lipsa forței de muncă poate afecta performanța economică a unei țări. În cazul Republicii Moldova, lipsa forței de muncă a devenit un impediment serios pentru dezvoltarea economică a țării. Acest lucru ne face să pierdem oportunități de creștere economică. Prin eliminarea restricțiilor existente pentru lucrătorii dintr-o listă specifică de țări, piața de muncă din Republica Moldova poate deveni mai flexibilă, oferind companiilor din țară un acces sporit la competențe și inovație”, se arată într-un comunicat al Ministerului Dezvoltării Economice.

Țările incluse în noua listă sunt Bosnia și Herțegovina, Canada, Elveția, Georgia, Islanda, Japonia, Muntenegru, Liechtenstein, Norvegia, Regatul Unit, Albania, Armenia, Azerbaidjan, Coreea de Sud, Macedonia de Nord, Serbia, Turcia, Statele Unite, Ucraina și Australia.

Decizia va completa lista aprobată în luna iunie a anului trecut, la inițiativa Ministerului Dezvoltării Economice și Digitalizării și care a eliminat aceleași restricții pentru cetățenii statelor Uniunii Europene.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.