VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Comisia Europeană: Companiile care încalcă sancţiunile decise împotriva Rusiei vor fi amendate, iar persoanele fizice sunt pasibile de închisoare

Comisia Europeană a emis vineri o propunere de a amenda companiile cu cel puţin 5% din cifra lor de afaceri la nivel mondial, dacă încalcă sancţiunile Uniunii Europene împotriva Rusiei, relatează Reuters.

Propunerea, care are nevoie de aprobarea Parlamentului European şi a celor 27 de state membre ale UE, stipulează, de asemenea, că persoanele care încalcă sancţiunile UE ar putea fi pasibile de pedepse cu închisoarea de cel puţin cinci ani.

Încălcarea sancţiunilor împotriva Rusiei este deja o infracţiune penală în unele ţări UE, dar în altele este tratată ca o infracţiune administrativă, în timp ce sancţiunile variază în cadrul blocului comunitar, menţionează Reuters.

„Există încă prea multe diferenţe între statele membre în ceea ce priveşte pedeapsa pentru încălcarea sancţiunilor UE”, a declarat comisarul pentru justiţie, Didier Reynders, adăugând că normele propuse vor aduce claritate.

Comisia Europeană a întocmit, astfel, o listă de infracţiuni penale, care ar intra sub incidenţa încalcării sancţiunile UE:

– punerea de fonduri sau resurse economice la dispoziţia sau în beneficiul unei persoane, entităţi sau organism desemnat;

– omisiunea de a îngheţa aceste fonduri;

– facilitarea intrării persoanelor desemnate pe teritoriul unui stat membru sau a tranzitului acestora pe teritoriul unui stat membru;

– efectuarea de tranzacţii cu ţări terţe, care sunt interzise sau restricţionate prin măsuri restrictive ale UE;

– tranzacţionarea de bunuri sau servicii al căror import, export, vânzare, cumpărare, transfer, tranzit sau transport este interzis sau restricţionat;

– furnizarea de activităţi financiare care sunt interzise sau restricţionate;

– prestarea altor servicii care sunt interzise sau restricţionate, cum ar fi serviciile de consultanţă juridică, serviciile fiduciare şi serviciile de consultanţă fiscală.

Infracţiunile, precizează Comisia Europeană, vor acoperi inclusiv eludarea unei măsuri restrictive a UE: aceasta înseamnă ocolirea sau încercarea de a ocoli măsurile restrictive prin ascunderea fondurilor sau prin ascunderea faptului că o persoană este proprietarul final al fondurilor.

În funcţie de infracţiune, persoana fizică ar putea fi pasibilă de o pedeapsă maximă cu cel puţin cinci ani de închisoare, iar societăţile ar putea fi pasibile amenzi în valoare de cel puţin 5% din cifra de afaceri totală la nivel mondial realizată de societate în anul comercial anterior deciziei de aplicare a amenzii.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.