VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Comisarul UE pentru Afaceri Interne, la Chișinău. Oficialul a participat la un forum dedicat siguranței online

Comisarul Uniunii Europene pentru Afaceri Interne, Ylva Johansson, se află astăzi la Chișinău. Demnitarul european a participat, alături de șefa statului, Maia Sandu, la deschiderea Forumului Internațional „Siguranța Copiilor Online”, la care s-a discutat despre securitatea minorilor pe internet.

În cadrul evenimentului, președinta a menționat că procesul de integrare europeană înseamnă și mai multă siguranță pentru toți cetățenii, inclusiv pentru copii.

„Uniunea Europeană înseamnă și o întreagă rețea de state care lucrează împreună ca să-i protejeze mai bine pe cei mici. Mulțumesc pentru sprijinul acordat Statelor Unite și Uniunii Europene, și apreciez parteneriatul între Ministerul Afacerilor Interne și Centrul Internațional „La Strada”, care au organizat acest Forum. Digitalizarea presupune beneficii imense, dar comportă și riscuri mari, mai ales pentru cei mici. Copiii folosesc internetul și nu putem să-i oprim, însă noi adulții, întreaga societate, trebuie să-i ajutăm să înțeleagă că pot exista și pericole în mediul online. Acum putem raporta conținuturile cu risc de abuz sexual asupra copiilor pe platforma siguronline.md, pentru ca acestea să fie eliminate din spațiul online”, a declarat Maia Sandu în cadrul forumului.

Amintim, comisarul european Ylva Johansson va participa și la cea de-a IX-a reuniune a Centrului de sprijin al UE pentru securitatea internă și gestionarea frontierelor în Moldova și va avea discuții cu responsabili din sectorul de securitate. La finalul vizitei, Comisara Ylva Johansson va avea o întrevedere cu prim-ministrul Dorin Recean.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.