VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Comisarii europeni se vor deplasa la Kiev, pe 2 februarie, pentru o reuniune cu membrii Guvernului ucrainean

Mai mult de jumătate dintre membrii Comisiei Europene urmează să se deplaseze la Kiev pe 2 februarie pentru o reuniune cu membrii guvernului ucrainean, în ajunul unui summit UE-Ucraina, a declarat joi o purtătoare de cuvânt a executivului, relatează Agerpres.

Summitul UE-Ucraina, care îi reuneşte pe preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski şi preşedinţii Consiliului European, Charles Michel, şi Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, este prevăzut pentru 3 februarie pentru a discuta în special sprijinul financiar şi militar european în contextul războiului declanşat de Rusia.

Preşedinţia ucraineană a anunţat că reuniunea se va desfăşura la Kiev, dar de partea europeană, Consiliul nu a confirmat încă locaţia.

Purtătoarea de cuvânt a Comisiei Europene, Dana Spinant, fără a se pronunţa cu privire la locaţia summitului, a declarat pentru AFP că în ajunul acestei întâlniri, „în jur de 15 comisari” – din 27 – vor merge la Kiev pentru o reuniune cu membrii guvernului ucrainean, confirmând o informaţie difuzată de Politico.

Autor

  • Loredana Buzdugan

    Responsabilă de plasarea știrilor de actualitate și din domeniul justiției pe site-ul voceabasarabiei.md. A activat anterior la Ziarul de Gardă, TV8 și Pro TV Chișinău.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.