VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Combaterea criminalității cibernetice, discutată de ministra de Interne cu oficiali din Spania

Ministrul Afacerilor Interne, Ana Revenco, a avut o întrevedere oficială cu omologul său din Regatul Spaniei, Fernando Grande Marlaska.

Oficialii au discutat despre extinderea cooperării pe domeniul afacerilor interne la nivel atât strategic, cât și operațional, pe paliere precum combaterea criminalității cibernetice, terorismului, traficului de persoane, antidrog, dar și pe segmentul tehnologiilor informaționale.

Totodată, au fost abordate și perspectivele de dezvoltare a Hub-ul UE, având în vedere experiența spaniolă de gestionare a diferitor surse de amenințări în mai multe domenii. În prezent, mandatul afacerilor interne se extinde tot mai mult, în contextul în care trebuie asigurată securitatea atât în țară, cât și în regiune, astfel consolidând centura estică de securitate. 


Miniștrii au remarcat posibilitatea semnării unui memorandum de înțelegere dintre instituții, care va sprijini angajamentul MAI în implementarea măsurilor propuse de Comisia Europeană în Avizul privind cererea de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană. În acest sens, ministrul Revenco a invitat Regatul Spaniei să fie țară-mentor pentru sistemul afacerilor interne, astfel încât acesta să fie aliniat mai promt și mai eficient la acquis-ul comunitar și la standardele UE de securitate.

Ministrul Marlaska a asigurat că MAI al Republicii Moldova poate conta pe MAI al Regatului Spaniei și că avem parte de tot suportul din partea partenerilor spanioli. 

Autor

  • Loredana Buzdugan

    Responsabilă de plasarea știrilor de actualitate și din domeniul justiției pe site-ul voceabasarabiei.md. A activat anterior la Ziarul de Gardă, TV8 și Pro TV Chișinău.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.