VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Cod galben de pericol de incendiu în toată țara până pe 15 iulie: Avertizarea meteorologilor

Vremea caniculară pune și mai multă stăpânire asupra teritoriului. Astfel, meteorologii anunță că în perioada 8-9 iulie în țară ploile vor lipsi, iar vântul va sufla slab la moderat din nord.

Temperaturile minime noaptea vor fi destul de calde situându-se între +18..+23°C, iar ziua temperaturile maxime se vor încadra între +32..+36°C.

Totodată, specialiștii avertizează că până pe 15 iulie în țară este emis cod galben de pericol de incendiu

Pe arii extinse se prevede pericol excepțional de incendiu (clasa V) cu caracter natural. Vă îndeamnăm să respectați cu strictețe regulile de apărare împotriva incendiilor. În condiții de umiditate redusă și temperaturi ridicate orice sursă de aprindere scăpată de sub control poate provoca incendii de proporții.

Mai mult, o atenție maximă trebuie acordată copiilor, pentru a evita jocul acestora cu focul și respectiv izbucnirea unor situații excepționale”, recomandă meteorologii.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.