VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

CNAM va aloca în jur de 940 de mii de lei pentru achiziționarea primului lot de vaccin antirabic

Compania Naţională de Asigurări în Medicină va aloca în jur de 940 de mii de lei din fondul măsurilor de profilaxie pentru procurarea în anul curent a primului lot de preparate imunologice antirabice. Este vorba despre șapte mii de doze de vaccin antirabic și 37 de flacoane de imunoglobulină antirabică.

Ambele preparate sunt de producție indiană și au ajuns săptămâna curentă în ţara noastră. Acestea au fost recepţionate la depozitul naţional de vaccinuri din cadrul Agenţiei Naţionale pentru Sănătate Publică.

Serul antirabic este indicat pentru prevenirea rabiei la copii şi adulţi, fiind folosit înainte şi după expunere la virusul rabic, în calitate de imunizare primară.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.