VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

CNA și procurorii au efectuat percheziții la Primăria municipiului Comrat într-un dosar de abuz de serviciu

Ofițerii Direcției Generale Teritoriale Sud (DGT) a CNA și procurorii oficiului Sud al Procuraturii Anticorupție efectuează, luni, 7 noiembrie, acțiuni de urmărire penală la sediul Primăriei mun. Comrat. Perchezițiile se desfășoară în cadrul unei cauze penale de abuz de serviciu în care este vizat un viceprimar și un specialist al Primăriei, dar și 3 agenți economici. 

Potrivit materialelor cauzei, factori de decizie ai Primăriei Comrat,  folosindu-se de situația de serviciu și acționând din interes material și personal, a favorizat și ar favoriza în continuare trei agenți economici la procedurile de achiziții publice. Faptul favorizării agenților economici este constatat prin contractele semnate de către aceștia cu Primăria, în valoare de 135 de milioane de lei, pe parcursul perioadei 2019-2022. Asta în condițiile în care factorii de decizie ai Primăriei cunoșteau că toate companiile sunt gestionate de aceeași familie, folosesc același utilaj și echipament tehnic, iar personalul indicat în oferte este unul și același pentru toate 3 întreprinderi. 

Astfel, în dimineața zilei de 7 noiembrie, ofițerii DGT Sud și procurorii anticorupție au descins la unul dintre viceprimarii Primăriei Comrat, la un specialist al Primăriei și la biroul, unde își desfășoară activitatea cei 3 agenți economici. 

În prezent, au loc acțiuni de urmărire penală, iar toate persoanele vizate în dosar sunt cercetate în stare de libertate.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.