VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

CMC nu a susținut candidatura Irinei Gutnic pentru funcția de viceprimar

Consiliul municipal Chișinău nu a susținut candidatura Irinei Gutnic pentru funcția viceprimar al capitalei. Propunerea primarului Ion Ceban nu a întrunit numărul necesar de voturi.

Potrivit legislației, viceprimarul este ales la propunerea primarului general prin decizia Consiliului municipal adoptată cu votul majorității consilierilor aleși.

În cazul în care proiectul de decizie privind alegerea în funcția de viceprimar a candidaturii propuse este exclus de pe ordinea de zi la două ședințe consecutive de către CMC sau nu întrunește numărul necesar de voturi la două ședințe consecutive, primarul general numește viceprimarul prin dispoziție, care se aduce la cunoștința Consiliului, scrie IPN.

În prezent, Irina Gutnic este directoarea SA „Apă-Canal Chișinău”. În perioada anilor 2003-2012 a activat în diferite funcții la Ministerul Finanțelor.

De asemenea, a activat în calitate de șef de direcție la Curtea de Conturi, dar și în calitate de director general adjunct al Agenției Naționale pentru Soluționarea Contestațiilor.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.