VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Clienții Air Moldova își vor mai primi banii pentru zborurile anulate? Răspunsul ministrului Spînu

Peste 75 de mii de cetățeni care au procurat bilete de la Air Moldova anul trecut iar ulterior cursele au fost anulate, încă nu au reușit să-și returneze banii. Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu afirmă că în următoarele săptămâni va fi înregistrat un proiect de lege care va obliga grupul de creditori ca primii care să beneficieze de returnarea banilor să fie pasagerii.

„Autoritatea Aeronautică Civilă a cerut autorității să permită întoarcerea banilor celor care au cumpărat cu cardul biletele. Noi am discutat cu Parlamentul ca să înregistrăm un proiect de lege prin care să obligăm ca, în momentul procesului de restructurare, primii care să fie avantajați să fie pasagerii. În săptămânile următoare colegii din parlament vor înregistra un proiect de lege ca să oblige grupul de creditori ca în momentul când vor începe să returneze banii, primii să fie pasagerii”, a declarat Andrei Spînu la emisiunea „În Profunzime” de la Pro tv.

Totodată, Andrei Spînu a precizat că datoriile companiei Air Moldova, afiliată lui Ilan Șor, la sfârșitul anului trecut erau de aproximativ două miliarde de lei.

Menționăm că începând cu februarie 2023, compania Air Moldova a început să anunțe o serie de anulări a curselor avia. Compania invoca „dificultăți operaționale” și „aeronave indisponibile”. Ulterior, reprezentanții companiei au anunțat despre suspendarea operării zborurilor și vânzărilor de bilete. În luna august, Autoritatea Aeronautică Civilă a suspendat Certificatul de Operator Aerian (AOC) al Air Moldova, din cauza lipsei de aeronave ce ar deține un certificat de navigabilitate valabil.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.