VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Circa 200 de observatori ODIHR monitorizează alegerile generale locale

Aproximativ 200 de observatori de durata scurtă a Oficiului OSCE pentru Instituții Democratice și Drepturile Omului (ODIHR) monitorizează astăzi alegerile în toată Republica Moldova.

„Pentru noi ca și misiune este foarte important să observăm nu doar ziua alegerilor, dar și ce se întâmplă în preelectorală, în proces, până la alegeri și după alegeri”, a menționat șefa misiunii, Corien Jonker, precizând că toate concluziile privind ziua alegerilor vor fi oferite la o conferință luni, potrivit IPN.

„Pentru noi este foarte important la momentul actual să nu oferim niciun comentariu, nicio concluzie, pentru că vrem să analizăm tot ce se va întâmplat pe parcursul zilei, ca după aia să avem o concluzie și să putem oferi per general, nu doar bucățele de informație care sunt la moment disponibile.

Dacă vom oferi comentarii, am putea interveni în procesul electoral, ceea ce noi nu vrem să facem. Noi nu vrem să intervenim în niciun fel în procesul electoral de astăzi”, a spus Corien Jonker.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.