VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Cine sunt politicienii de la Chișinău care tac mâlc despre moartea lui Navalnîi? O remarcă a analistului politic de la București, Cristian Hrițuc

Analistul politic de la București Cristian Hrițuc a venit cu un scurt comentariu despre moartea subită a opozantului rus Aleksei Navalnîi, în special despre faptul cum au reacționat elitele politice de la Chișinău la acest anunț sumbru. „În Republica Moldova, toți liderii apropiați de regimul Putin au tăcut mâlc. Niciun semn”, a scris expertul.

Analistul a declarat că moartea lui Navalnâi acționează ca o hârtie de turnesol în privința politicienilor din Moldova. „Se poate vedea foarte ușor cine este adeptul libertății și al valorilor vestului și cine sprijină în continuare un regim care își omoară opozanții”, se arată în comentariu.

Moartea lui Navalnîi a indignat toată lumea civilizată. Era un opozant al regimului Putin care a ales să lupte până la capăt, știind ce sacrificiu face. Liderii din Lumea Liberă au condamnat gestul ucigaș făcut de regimul Putin. În Republica Moldova, toți liderii apropiați de regimul Putin au tăcut mâlc. Niciun semn. Ultima postare a lui Dodon este despre faptul că trebuie ” să revenim la dialog cu Rusia”. Ilan Shor se afișează la Moscova și probabil își zâmbește în barbă. Cum reușește el să fenteze cu ajutorul lui Putin legislația internațională. Irina Vlah nu a scos niciun cuvânt. Păstrează tăcerea. Nu își poate deranja curatorul. Până acum, toți liderii care sunt oficial în portofoliul lui Putin, manevrați și sponsorizați nu au rostit niciun cuvânt. Ei așteaptă ”să vină ai noștri”-ca să îl parafrazez pe Dodon, care vrea ca Rusia să treacă de Ucraina și să îl instalaze președinte la Chișinău. Pe lângă acești lideri care sunt oficial în portofoliul Moscovei, în Republica Moldova mai avem un lider care a încercat în ultimii ani să se desprindă de Kremlin, să pară european și să joace un alt rol, Ion Ceban. Acesta a transmis condoleanțe familiei, dar nu a spus niciun cuvânt în privința ucigașului, a regimului Putin. Într-o postare pe facebook, trece de condoleanțe familiei Navalnîi la un atac politic la adresa Maiei Sandu. Niciun cuvânt despre crimă, despre regimul Putin, pentru că ”desprinderea” de Moscova nu înseamnă și libertate totală. E doar o desprindere tactică, o trecere la o strategie mai subtilă. Dacă mesajele cu ”jandarmul român” nu au funcționat, o să funcționeze cele cu ”cameleonul” blând și democrat”, se arată în scurta analiză a analistului politic.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.