VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Cinci persoane din R. Moldova, România și Austria  ar fi „exploatat prin muncă forțată” mai mulți moldoveni

Cinci persoane, cu vârste cuprinse între 45 și 60 de ani, cetățeni ai Moldovei, României și Austriei ar fi „exploatat prin muncă forțată” mai multe persoane în scop de profit. Activitatea grupului infracțional, „specializat în trafic de persoane și organizarea migrației ilegale”, a fost destructurat de ofițerii Direcției investigații „Centru”, în comun cu procurorii PCCOCS și în colaborare cu angajații Centrului pentru Combaterea Traficului de Persoane.

Potrivit oamenilor legii, pe parcursul anului 2021, sub pretextul angajării la un serviciu oficial și bine plătit în țările Uniunii Europene, cei cinci suspecți au recrutat și transportat mai mulți moldoveni. Aceștia le perfectau actele de identitate românești false și contractele individuale de muncă în baza acestor acte de identitate false, pentru care ulterior le-au înaintat datorii și i-au impus să activeze în diferite tipuri de construcții. Persoanelor nu le-au fost create condițiile promise din start și salariul stabilit, exploatându-le astfel prin muncă forțată.

„În urma acțiunilor întreprinse s-a mai stabilit că suspecții aveau roluri bine determinate  de transportatori și organizatori, unul  la moment se află pe teritoriul Austriei, fiind și responsabil de confecționarea buletinelor de identitate românești false pentru victime. 

Astfel, polițiștii au stabilit că, pe parcursul la un an, suspecții ar fi transportat peste 10 persoane, încasând sume care variau de la 10 000 la 20 000 de lei, impuse părților vătămate pentru transportare, perfectarea actelor de identitate românești false, cazare și mâncare” se menționează în comunicatul Poliției.

La data de 16 martie, oamenii legii au efectuat percheziții la domiciliul unui complice din Republica Moldova și în automobilele acestuia, de unde au ridicat pachete cu droguri și anume cânepă mărunțită gata pentru consum, înscrisuri de ciornă cu calcularea orelor de lucru a părților vătămate, copia actelor de identitate românești false cu poza părților vătămate ce erau folosite pentru angajarea în câmpul muncii, precum și folosite pentru libera deplasare în spațiul UE, telefoane mobile precum și diferite acte cu datele de identitate false ale părților vătămate folosite în Austria.

Potrivit oamenilor legii, suspectul de 60 ani, a fost anterior condamnat la privațiune de libertate pe un termen de 15 ani. Acesta este cercetat în libertate.

Conform legii penale, persoana culpabilă de asemenea infracțiune riscă o pedeapsă cu închisoarea de la 7 la 15 ani.

Investigațiile continuă în scopul identificării și atragerii la răspundere penală a altor persoane implicate în comiterea infracțiunii.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.