VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Cinci cele mai importante proiecte de lege votate astăzi în Parlament

Deputații s-au întrunit astăzi în ședință pentru a aproba mai multe proiecte de legi importante.

Vocea Basarabiei vă prezintă mai jos cele mai importante proiecte de lege votate astăzi în Parlament:

  • Lucrările de construcție a apeductului magistral Chișinău – Strășeni – Călărași au fost declarate utilitate publică de interes național. Apeductul va asigura transportul apei potabile către orașele Strășeni și Călărași, pe o lungime de circa 53 km.
  • Legea privind Procuratura, ajustată la recomandările Comisiei de la Veneția. Vor fi reglementate criteriile de evaluare a Procurorului General.
  • Hărțuirea și victimizarea vor fi pedepsite contravențional. Hărțuirea sexuală rămâne a fi sancționată penal.
  • Mai multă protecție pentru victimele violenței în familie și a infracțiunilor sexuale. Victimelor le va fi asigurat dreptul la intimitate și la protecția imaginii personale, vor beneficia de servicii medicale, medico-legale, de asistență psihologică post-traumatică și de consiliere. Infractorul nu va scăpa de pedeapsă în cazul în care acesta se va împacă cu victima.
  • Conturile bancare vor putea fi deschise în baza unei proceduri simplificare. Suma neachitată a obligațiilor fiscale de până la 100 de lei nu va fi considerată restanță față de bugetul public național în cazul deschiderii contului bancar.
  • Moldova va beneficia de un gant de 900 de mii de euro, din partea Băncii de Dezvoltare a Consiliului Europei, pentru a acoperi cheltuielile suportate de către sistemul de sănătate în vederea acordării asistenței medicale refugiaților din Ucraina.
  • A fost instituit Festivalul Național al Prunei, care va fi organizat anual în țara noastră.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.