VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Chișinăul, deschis să ofere expertiză în cazul grănicerilor transnistreni împușcați

Chișinăul va oferi toată expertiza necesară dacă va fi contactat pe cazul celor doi grăniceri din regiunea transnistreană împușcați la frontiera cu Ucraina, unul dintre care mortal. Solicitări în acest sens deocamdată nu au parvenit, susține purtătorul de cuvânt al Guvernului, Daniel Vodă.

„Având în vedere că vorbim despre jurisdicții, în momentul în care vom avea informații suplimentare, responsabilii le vor comunica în spațiul public”, a declarat Daniel Vodă într-o conferință de presă, citat de IPN. Întrebat de jurnaliști, dacă cei doi transnistreni dețin cetățenia Republicii Moldova, Daniel Vodă a spus că deocamdată nu cunoaște acest lucru, dar urmează să-l precizeze.

Autoritățile de la Tiraspol au anunțat că pe 10 ianuarie, în apropiere de frontiera cu Ucraina, ar fi avut loc un incident cu utilizarea armelor de foc, în urma căruia două persoane ar fi fost răpite și duși pe teritoriul Ucrainei. O zi mai târziu, Ucraina a negat aceste declarații.

Reprezentanții Serviciului de Stat de Grăniceri al Ucrainei declarau atunci că nu cunosc despre vreun incident pe segmentul transnistrean al frontierei cu Moldova și a numit declarațiile provocătoare. Recent însă, ambasadorul Ucrainei în Republica Moldova, Marko Șevcenko a confirmat incidentul armat într-un interviu.

Potrivit lui, doi locuitori ai regiunii transnistrene ar fi trecut granița cu Ucraina ilegal și ar fi deschis focul spre forțele de drept ucrainene, care au răspuns cu împușcături. Ca rezultat, o persoană a decedat, iar alta a ajuns la spital.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.