VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Biden exercită presiuni asupra Congresului să adopte prin vot un ajutor destinat Ucrainei: „Timpul trece”

”Timpul trece” pentru Ucraina împotriva Rusiei, trage un semnal de alarmă preşedintele american Joe Biden, care îndeamnă Congresul american să adopte de urgenţă o nouă anvelopă financiară destinată Kievului, relatează AFP.

”Susţinerea acestui proiect de lege înseamnă să ne opunem (preşedintelui rus Vladimir) Putin. Să ne opune, înseamnă să-i facem jocul” liderului de la Kremlin, a avertizat liderul democrat.

Camera Reprezentanţilor urma să se exprime asupra unei anvelope în valoare de 17,6 miliarde de dolari destinată Israelului – căreia Joe Biden i se opune, cerând ca aceste fonduri să fie cuplate cu cele destinate Ucrainei.

Congresmenii conservatori, majoritatea apropiaţi ai lui Donald Trump, vor să deblocheze cu orice preţ fonduri noi destinate Israelului, un aliat istoric al Statelor Unite, aflat în război în Fâşia Gaza împotriva mişcării islamiste palestiniene Hamas, notează news.ro.

Însă mulţi dintre ei se opun validării unor noi fonduri destinate Kievului, subliniind că contribuabilii americanu nu sunt pbligaţi să finanţeze un război care se împotomeşte.

Conştient de fapul că sentimentul urgenţei a scăzut la Washington după invazia Ucrainei de către Rusia în februarie 2022, Joe Biden cere din octombrie ca anelopele financiare destinate Israelului şi Ucrainei să apară într-un singur proiect de lege.

Un vot cu privire la anvelopa destinată Israelului convocat de către republicani în camera reprezentanţilor este un mod de a încerca să-i forţeze mâna lui Biden.

Însă, pentru a fi adoptat, acst proiect de lege este necesar să fie adoptat şi de către Senat, iar apoi promulgat de către preşedinte.

Or democraţii au anunţat că vor vota împotriva acestui proiect de lege, iar Biden a anunţat că-l va respinge prin veto.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.