VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Chișinăul cere repetat eliminarea posturilor ilegale din Zona de Securitate

Delegația Chișinăului a cerut repetat, în cadrul ședinței Comisiei Unificate de Control, eliminarea posturilor ilegale din Zona de Securitate. Reprezentanții regimului separatist de la Tiraspol și ai Rusiei în Comisie nu au venit cu vreo reacție și au cerut o pauză.

„Subiectul principal al discuțiilor în cadrul ședinței Comisiei Unificate de Control din 25 ianuarie 2024 s-a axat pe posturile de control ale structurilor de forță subordonate Tiraspolului, instalate abuziv în perimetrul de responsabilitate a Forțelor Mixte de Menținere a Păcii. Delegația Republicii Moldova a prezentat o serie de propuneri orientate spre găsirea unor soluții pentru eliminarea posturilor ilegale și asigurarea liberei circulații în Zona de Securitate.Celelalte componente ale Comisiei Unificate de Control au luat act de propuneri, fiind solicitată o pauză pentru consultări suplimentare”, se arată în comunicatul Biroului de Reintegrare.

Amintim, toamna trecută administrația separatistă de la Tiraspol a instalat bariere între localitățile Varnița, aflat sub jurisdicția Chișinăului, și Tighina. Delegația Chișinăului în CUC a calificat drept ilegale, provocatoare și neîntemeiate acțiunile funcționarilor administrației de la Tiraspol. Poziția Chișinăului a fost expusă prin mai multe declarații înregistrate la ședința CUC.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.