VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Cererea scăzută, lipsa muncitorilor și războiul din Ucraina, cele mai mari probleme ale întreprinderilor

În ultimele luni ale anului trecut, șase din 10 întreprinderi din Republica Moldova s-au confruntat cu limitări în activitatea economică, arată datele Biroului Național de Statistică. Aproximativ 30 la sută dintre aceste companii susțin că principala cauză este cererea insuficientă pe piață.

De asemenea, potrivit BNS, activitatea întreprinderilor este influențată negativ și de lipsa forței de muncă. Această problemă a fost raportată de 22% dintre întreprinderi. Tot atâtea au menționat că au avut probleme financiare, iar 14 la sută au menționat că sunt afectate de războiul din Ucraina. Într-o măsură mai mică au fost evidențiate și problemele legate de materia primă și de lipsa spațiilor sau echipamentelor.

Totodată, Biroul Național de Statistică informează că, în baza rezultatelor Anchetei de conjunctură realizate în trimestrul IV din 2023, la începutul acestui an se estimează o creștere moderată a prețurilor produselor și mărfurilor, în special în construcții și o scădere moderată a veniturilor din vânzări.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.